Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon - könyvbemutató

Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, 2015. március 5., 14 óra

2013. október 3-4-én a sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény és a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma művelődéstörténeti konferenciát rendezett a jezsuita rend sárospataki megtelepedésének 350. évfordulója alkalmából Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon címmel. A rendezvény társszervezője a sárospataki Római Katolikus Egyházközség, valamint a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya volt.

Az elhangzott előadások nyomán összeállított kötet előszavában a következőképpen fogalmazott a szerkesztő, Szabó Irén: "A Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény - ami múzeum, könyvtár és levéltár - 2014-ben Folia Collecta címmel könyvsorozatot indított. Célunk az, hogy a tágabb régió katolikus egyházának sokszínű hagyatékát - ami Kuklay Antal gyűjteményalapító gyűitőmunkájának és az elmúlt évek intézményen belül folyó munkájának köszönhetően felhalmozódott - közkinccsé tegyük. Reményeink szerint a sorozat második köteteként megjelenő konferenciakiadvány a jezsuita rend Sárospatakhoz kapcsolódó történetét feltáró munkáknak egyik lépése csupán, amit továbbiak követnek majd."

A tanulmánykötet bemutatója március 5-én lesz a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Lovagtermében. A kiadványt Németh István és Sajgó Szabolcs SJ közreműködésével Péter Katalin mutatja be.

A kép forrása: itt.

Időpont: 2015. március 5.

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Lovagterem (Budapest, I. ker. Bécsi kapu tér 2-4.)

 

Magazinmelléklet: 
CsatolmányMéret
PDF icon 2015-03-05 meghívó.pdf188.53 KB