Bemutatkozás

Az Obeliscus a koraújkor szakmai honlapja és folyóirata.

Célunk, hogy egy internetes magazin formájában a koraújkor kutatóinak, szakembereinek és az érdeklődőknek szakmai reprezentációs fórumot nyújtsunk, az információk koordinálásával a kutatásokat aktívan támogassuk, mindehhez online kommunikációs felületet biztosítsunk. A Magazin menüpontban híreket, információkat, könyv- és egyéb programajánlókat, folyóirat- és könyvszemlét, interjúkat, a Műhely menüpontban pályázati, konferencia-, ösztöndíj felhívások közlése mellett adatbázisokat teszünk közzé.

Az Obeliscus folyóirat a koraújkori történelemmel foglalkozik minden tematikus és műfaji megkötés nélkül, beleértve az irodalom-, filozófia-, egyház-, művészet-, eszme-, politika-, tudomány-, társadalom-, had- és gazdaságtörténet bármely ágát, a kommunikációtörténettől egészen az anyagi kultúra történetéig. A nemzetközi tudományos média kurrens gyakorlatait figyelembe véve online folyóiratnak (e-journal) szánjuk, amely a legmagasabb hazai és nemzetközi elvárásoknak és a legújabb szakmai és technikai standardoknak kíván megfelelni (peer review, web design, saját tipográfia és kézi tördelés).

A projektet a "Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-001" pályázat keretében valósítjuk meg.